Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.699 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Αρχική σελίδα > Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο 2015
Πρόγραμμα
Μέγεθος γραμματοσειράς   A-   A+

2η Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο 2015

                              Άγρια ομορφιά..ήρεμη συντροφιά  

 

 

Παρασκευή 19 Ιουνίου 

19.30: Άγρια Ομορφιά…  Ήρεμη Συντροφιά, καλωσόρισμα! 

Περιτριγυρισμένοι από άλογα.. 

Μία θεατρική παράσταση ιππικής δεξιοτεχνίας, εκπαίδευσης με κόλπα και χωρίς υποσκευές μέσα από την ορθή σχέση ανθρώπων και αλόγων. Αφήστε αυτά τα μικρά αλλά ζωηρά άλογα να σας πουν με τα δικά τους λόγια γιατί αγαπούν τους ανθρώπους και τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά και την ψυχή τους να αισθάνονται ελεύθερα. Απολαύστε ένα ζεστό Σκυριανό καλωσόρισμα με ζωντανή μουσική, τοπικά εδέσματα και κρασί. 

Τραχύ, στο Κτήμα του Στάθη Κατσαρέλια και της Amanda Simpson - Skyros Island Horse Trust.  

 

Σάββατο 20 Ιουνίου 

09.00- 11.00: Σεμινάριο- ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών ανάμεσα σε εκπαιδευτές Σκυριανών αλόγων αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση.  

Συμμετέχουν: ClioMarshall, BouilliondePoney – αναπτύσσοντας αυτοσυγκέντρωση,RachelEtherington, Silvaproject – οι πρακτικές των μεγάλων αγελών των Σκυριανών αλόγων, AmandaSimpson, SkyrosIslandHorseTrust - δουλεύοντας  με επιβήτορες, IngaSeeger- εκπαίδευση με κόλπα,LenaHeselmeyer- κίνηση και ψυχοθεραπεία, Νίκος Κοστάρας, Αμάλθεια, Ιππολόγος - εκπαίδευση με κόλπα.

Τραχύ, στο Κτήμα του Στάθη Κατσαρέλια και της Amanda Simpson - Skyros Island Horse Trust.  

 Τραχύ, στο Κτήμα του Στάθη Κατσαρέλια και της Amanda Simpson - Skyros Island Horse Trust.  

 

20.00: Σκυριανό άλογο: από το παρελθόν, στο σήμερα και ο δρόμος προς την ελευθερία 

 Αναβίωση παραδοσιακού αλωνίσματος της τοπικής ποικιλίας φάβας. Παρουσίαση   των αλόγων του κτήματος με την συμμετοχή παιδιών . Προβολή φωτογραφιών της  περιόδου 1950 -1980  με θέμα το σκυριανό άλογο από το αρχείο του  κυρίου Ιωάννη Βεναρδή.

Αφήγηση παραμυθιού με θέμα το αλογάκι με τους  Νίκη Κάπαρη και  Γιάννη Ψειμάδα.  Παρουσίαση έργων γλυπτικής και ζωγραφικής που   θα φιλοτεχνηθούν στο κτήμα με θέμα το σκυριανό αλογάκι. Χοροί της Σκύρου από τον  σύλλογο ΣΣΟΠΠΑ. Σκυριανό κέρασμα.   

Καλικρί , Κτήμα Μουριές του Μανώλη Τραχανά.   

 

Κυριακή 21 Ιουνίου  

11.00- 13.30: Ημερίδα με θέμα

'Ο ρόλος της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου ως επίσημος φορέας πιστοποίησης-Αξιολόγηση και διαχείριση της φυλής’

Οργάνωση:  Ένωση Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου. Η ημερίδα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ξενοδοχείο Περιγιάλι, περιοχή Μαγαζιά.  

 

16.00- 19.00: Ανακαλύψτε το φυσικό βιότοπο του Σκυριανού αλόγου. 

Εκδρομή στο Βουνό, στη νότια Σκύρο, σε ένα τόπο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας. Ξενάγηση από τους συντελεστές της γιορτής, περίπατοι, δραστηριότητες φύσης για τα παιδιά και άλλες εκπλήξεις.

Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Σχολείο, Χώρα Σκύρου    

 

21.00: Αποχαιρετιστήρια γιορτή στην  έκθεση καλλιτεχνών. Προβολές, μουσική, εκπλήξεις και η ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες πίνοντας ένα κρασί.  

Εργαστήριο κεραμικής του Στάθη Κατσαρέλια στα Μαγαζιά

 

 

Η Έκθεση καλλιτεχνών με θέμα το Σκυριανό άλογο: γλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, ζωγραφική θα παραμένει ανοιχτή: Παρασκευή,  Σάββατο & Κυριακή  10.00- 14.00 και 19.00- 22.00

Εργαστήριο κεραμικής του Στάθη Κατσαρέλια στα Μαγαζιά.  

 

 Περισσότερες πληροφορίες: κιν. 6945496000, skyroslife@gmail.comΤο πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.