Χάρτης Δράσεων
Ημερολόγιο
Newsletter
Ενημερώσου για τις δράσεις του προγράμματος
Μετρητής επισκεπτών
 40.723 
 
Αρχική σελίδα Γενικά Στοιχεία του Προγράμματος Επικοινωνία
 
Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο 2015ΠρόγραμμαΦωτογραφίες


Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο 2015

2η Ετήσια Γιορτή για το Σκυριανό Άλογο

Σκύρος, 19 – 21 Ιουνίου 2015

 

Το Σκυριανό Άλογο: άγρια ​​ομορφιά, ήρεμη συντροφιά..

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε και να γιορτάσουμε μαζί με μία από τις σπανιότερες και αρχαιότερες φυλές αλόγων στον κόσμο. Η δεύτερη γιορτή, που αρχίζει στις 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της 21ης, θα λάβει χώρα σε διάφορα σημεία στο όμορφο νησί της Σκύρου, την πατρίδα του παγκοσμίως γνωστού Σκυριανού Αλόγου.

Γεμάτη με εκπλήξεις, εργαστήρια, καλλιτεχνικές εκθέσεις, παραστάσεις και φυσικά την ευκαιρία να γνωρίσετε το Σκυριανό Άλογο. Αυτή η συναρπαστική και μοναδική τριήμερη γιορτή θα σας γεμίσει με πολύτιμες στιγμές που θα θυμόσαστε για πάντα και μια βαθύτερη κατανόηση για αυτή την μοναδική μικρόσωμη φυλή αλόγου.

 

Με μόνο περίπου 300 Σκυριανά Άλογα εναπομείναντα στον κόσμο, το Σκυριανό Άλογο είναι μία φυλή με μοναδικό φαινότυπο και ίσως να αποτελεί συνδετικό κρίκο με τις αρχαίες, άγριες φυλές αλόγων του κόσμου. Με καταγωγή την Σκύρο αυτά τα μικρά άλογα έχουν κάτι τόσο ξεχωριστό που αιχμαλωτίζει την καρδιά, το μυαλό και τη φαντασία όλων όσων έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά τους. Αν και το ύψος του (από 95 μέχρι 115 εκ.) παραπέμπει σε πόνι, η διάπλαση και η εκπληκτική χάρη της κίνησής του εύστοχα του διασφαλίζουν τον χαρακτηρισμό ως μικρό άλογο. Αυτή η αρχαία, σπάνια ελληνική φυλή είναι γνωστή για την εξυπνάδα και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της.

 

Αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο φεστιβάλ! Ελάτε να υποστηρίξετε και να μάθετε περισσότερα για αυτό το σπάνιο μικρό άλογο.

Αυτές οι διακοπές θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία ζωής κοντά στο Σκυριανό Άλογο, με καταπληκτική φιλοξενία, όμορφο τοπίο, ήλιο, θάλασσα, καλό φαγητό, κρασί, μουσική και παράδοση. Απολαύστε ζωντανά δραστηριότητες με τα Σκυριανά Άλογα από ειδικούς και ανθρώπους που τα φροντίζουν, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μία ξεχωριστή μέρα στο Βουνό, στο όρος Κόχυλας τον φυσικό βιότοπο του Σκυριανού Αλόγου γεμάτη με εκδηλώσεις, μία έκθεση καλλιτεχνών με θέμα το άλογο, περιπάτους, παραδοσιακό φαγητό και κρασί και πολλά πολλά άλλα!

Νέοι ή μεγαλύτεροι, ειδικοί στα άλογα ή μη, υπάρχουν πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες για τον καθένα. Το πλήρες πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

“Τα Σκυριανά Άλογα είναι τα πιο ήπια και εγκάρδια άλογα που μπορείτε να φανταστείτε. Αλληλεπιδρώντας μαζί τους μαθαίνουμε τόσα πολλά πράγματα που έχουμε ξεχάσει στο σύγχρονο πολιτισμό, όπως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός για τον εαυτό μας, καθώς και για τα άλλα έμβια όντα αλλά και να ακούμε την καρδιά μας. Αυτά τα άλογα μπορούν να θεραπεύσουν τις ανθρώπινες ψυχές. “

– Emma Mills, πρώην βοηθός στο Κέντρο Προστασίας ιπποειδών Redwings, Μ. Βρετανία.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Skyros Island Horse Trust σε συνεργασία με το

Κτήμα Μουριές και με τη συμβολή της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου.

Υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE του Δήμου Σκύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Amanda Simpson: skyrosislandhorsetrust@gmail.com
Μανώλης Τραχανάς: mouries.farm.skyros@gmail.com

Χρυσάνθη Ζυγογιάννη: skyroslife@gmail.com

Θανάσης Δαλακλίδης: skyrianhorsesociety@hotmail.com
www.festivaloftheskyrianhorse.gr

www.skyrosislandhorsetrust.com

www.skyrianhorse.org

www.skyrianhorsesociety.gr
www.skyroslife.gr

 

Το πρόγραμμα LIFE09 NAT/GR/000323 υλοποιείται από το Δήμο Σκύρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.